Brouwerij Ganzenhof logo
Brouwerij Ganzenhof

Brouwerij Ganzenhof

Ambachtelijk bier, authentiek en op maat

Lees meer

Over ons

Chris Van den Bergh was reeds jaren lid van de Wijn- en Biergilde toen hij ook zelf thuis aan het brouwen sloeg. Zijn passie voor bier en zijn job als operator in de chemische sector bleken een gouden combinatie.

Gedurende enkele jaren van experimenteren leerde Chris meer en meer over het brouwproces. Gaandeweg kreeg hij de chemische processen onder de knie. Nu kon hij beginnen spelen met gistingsmethodes, hop, mout en smaakmakers. Al snel kwamen hier enkele smakelijke bieren uit voort, die hij deelde met familie en vrienden.

Zijn hobbybrouwsels vielen zozeer in de smaak dat er meer en meer de suggestie en aansporing kwam om zijn bier ook op de markt te brengen. Nu zijn droom om een eigen streekbier te creëren was vervuld, sprak het Chris wel aan om zijn bier te delen met een breder publiek.

Brouwerij Ganzenhof - Over ons
Brouwerij Ganzenhof - Over ons

Brouwerij Ganzenhof zag het levenslicht in 2016. Voor de naam ging Chris te rade bij zijn moeder. De hoeve van zijn ouders heette Ganzenhof. Toen hij er opgroeide, vertelde zijn moeder hem vaak oude mythen en legenden zittend rond de Leuvense stoof. Dit wekte bij Chris een liefde voor deze oude verhalen op, die hij nu gebruikt voor de namen van zijn bieren Kludde, Ne Scheve Toren en Nen Trapper. Zijn nieuwste creatie is dan weer vernoemd naar zijn kleinzoon: Arthur.

Ganzenhof verkoopt zijn vier streekbieren in tal van combinaties en cadeauverpakkingen. Daarnaast brouwt Chris ook bier op maat en biedt hij een workshop bier brouwen aan. In het gezellige café bij de brouwerij kan iedereen de bieren komen degusteren.

Brouwerij Ganzenhof is gegroeid uit passie, met liefde op smaak gebracht, en wil met trots zijn kleine bijdrage leveren aan de rijke traditie van het Belgisch bier.

Onze bieren

Kludde

Nen Trapper

Ne Scheve Toren

Arthur

Emiel

Ook in ons aanbod

Adaras Lluvia La Verdad

Lichtgele kleur, schoon en helder. Op de neus verschijnen tonen van tropisch fruit, we vinden ook tonen van haarvruchten. Het is een wijn met een zeer uitgebalanceerde complexiteit en een lang, fris en intens gehemelte.

  • Druifsoorten: Sauvignon Blanc, Verdejo
  • Ecologische teelt
  • Leeftijd van de wijngaard: 15 en 16 jaar oud
  • 2018
  • 13% alc.

Limonada

Limonada is een tradioneel drankje uit de provincie León, met als basis wijn. Is een mix tussen sangria en glühwein. Het wordt geserveerd met ijs, een schijfje appelsien.

  • Druifsoort: 100% Mencia
  • Wordt gedurende 10 dagen gerijpt met een mix van citroenen, appelsienen, rozijnen, kaneel en suiker

Schrijf in op onze nieuwsbrief